Månadens medlemsintervju

Det har blivit dags för vår andra medlemsintervju och denna gång ser vi vad Linda Karlsson har att säga!

Linda Karlsson är 25 år och bor i Halmstad tillsammans med sin sambo och en son på 2,5 år. Där jobbar hon inom hemtjänsten samtidigt som hon läser till undersköterska.
Förutom den tvåbenta familjen har hon också hunden Leia, en blandrastik av okänd sort som är 5,5 år ung. Leia är en omplacering som kom till Linda vid 2,5 års ålder, så de har tre år tillsammans bakom sig.

Tränar ni något annat förutom dw/wp? 
– Utöver DW/WP så tränar vi ingen annan sport. Men ska väl försöka gå någon kurs i rallylydnad när tiden finns. I övrigt så tränar vi rätt varierat som komplement till WPn så som simning, klättrar i sandtag,  en del balans ute på promenaderna samt start och stopp. 

Hur upptäckte du den här sporten? 
– Jag hittade faktiskt sporten i en hundgrupp på Facebook, blev genast nyfiken så jag började googla och hittade in till Svenska Weightpullklubben. 

Hur länge har ni tränat dw/wp?
– Jag har bara tränat i 2 år ganska så exakt. 

Tränar ni ensamma eller tillsammans med någon grupp?
– Jag tränar tillsammans med Weightpull 4-fun I Halmstad, men tränar ju såklart en del själv också. 

Tränar du för att aktivera hunden eller siktar du på att tävla? 
– Tanken med sporten för oss var från början bara för att aktivera, men nu satsar vi lite högre och har denna säsong börjat tävla. Tävlingen för oss denna säsong är enbart till för att samla erfarenheter och känna oss bekväma på banan. 

Vilken var eran första tävling?
– Vi startade en tävling i Bottnaryd maj 2018 men sen blev det inge mer tävlingar den säsongen. Så jag skulle vilja säga att 2019 är vårat första tävlingsår. 

Vilken är den mest minnesvärda tävlingen hittills och varför?
– Med tanke på det lilla vi tävlat så blir det rätt lätt. Veddige 8-9e juni. Vi startade i Göteborg i Maj men med no pulls båda dagarna vilket kändes som en liten besvikelse och jag förstod inte vad jag gjorde för fel. Jag visste ju att vi som team kunde, det har vi visat tidigare. Så med no pulls i Göteborg till att gå in på banan i Veddige på funpull första dagen där Leia kör 5 klockrena drag och på söndagen som vi placerade oss på plats 6 av 8. Jag valde själv att stanna Leia på 350 kg då jag inte ville pressa henne och behöva gå tillbaka i träningen. Jag lever fortfarande lite på moln och är så oerhört stolt över henne. 

Vad är tjusningen med dw och wp?
– Förtjusningen med sporten är framförallt att det passar vilken ras som helst, en sport som gör mycket nytta på olika plan oavsett om man bara tränar för aktivering eller om man satsar högre. Jag upplever att man knyter ett starkt band med sin hund. En sport som även bygger upp självförtroendet på en hund som tidigare kanske varit osäker och haft dåligt självförtroende. 
– I mitt fall har jag fått en helt annan hund. En hund som gått från att vara rädd och osäker kring män. Jag har i efterhand fått veta att hon vid två tillfällen faktiskt bitit två män hos tidigare ägare, varit extremt handskygg och dåligt självförtroende till att vara en hund som gillar män och även litar på dem. Hon är fortfarande lite handskygg men inte alls lika illa som när jag tog över henne för 2,5 år sen och hennes självförtroende är så mycket bättre. 
– Sporten har helt klart varit nyckeln till att jag att jag kunnat jobba upp Leias självförtroende och knyta ett band. 

Stort tack Linda och Leia, för att ni ville vara med på den här intervjun, och lycka till på tävlingsbanorna framöver!

Har du också lust att vara med i en medlemsintervju? Kul! Då skickar du bara iväg ett mail till jeanette.aman@hotmail.com

Fråga eller åsikt? Dela den gärna här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: